Corona Nieuwsupdate

14 oktober 2020

Beste leden, 

De kogel is door de kerk. Jullie hebben vast ook allemaal naar de persconferentie gekeken en gehoord dat het kabinet extra maatregelen heeft aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Ook nu heeft dit weer grote gevolgen voor ons.

De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober 22.00 uur en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit nu voor ons?

  • De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Het McDonald’s Open kan niet doorgaan, dat is heel zuur. Er waren maar liefst meer dan 170 aanmeldingen. Natuurlijk kunnen we nog geen datum melden, maar we gaan het verplaatsen en houden het dus zeker tegoed. Degene die zich nu hadden ingeschreven krijgen in ieder geval een uitnodiging.
  • Positief is dat het mogelijk blijft om vrij te tennissen en te trainen. 
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Tennis is geen contactsport, de 1.5 meter afstand is goed te handhaven. De uitspraak van premier Rutte m.b.t. ‘niet dubbelen’ is getoetst door de KNLTB: Dubbelen bij tennis kan, mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering. De KNLTB zal in overleg met NOC*NSF de richtlijnen voor tennis verder uitwerken en de meestgestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk publiceren. Kijk hiervoor op: https://www.tennis.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/
  • Naast de kantine zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • WC buiten blijft geopend, echter alleen te gebruiken in noodgevallen. Maak na gebruikt alles schoon. Er staat desinfectiemiddel in de diverse ruimtes en buiten. Ga voordat je naar de club gaat thuis naar het toilet.
  • Publiek is niet toegestaan.

Het is voor iedereen een moeilijk jaar. We zijn dankbaar voor jullie steun en gaan natuurlijk door in de hoop dat er over niet al te lange tijd betere tijden komen.

Blijf vooral gezond en voorzichtig. 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Tc De Snelle Sprong  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 373 5460

Address

Windhond 253
5932 AN Tegelen