G-tennis

Onze G-groep

Op dit moment bestaat onze groep uit 12 tennis(s)(t)ers met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking. Het jongste lid is 21 jaar en het oudste lid 65. Het tennis is aangepast. Al gebeurt het langzaam of snel, het maakt niet uit op welk niveau je speelt. Het belangrijkste doel is plezier hebben in het spel en bezig zijn met bewegen.

Training

De trainingen vinden plaats op zaterdagmorgen. In de periode van 15 september tot 1 april wordt er in het sportcentrum de Berckt in Baarlo getraind. Van 10.00 uur tot 11.00 uur. In de zomerperiode maken we natuurlijk gebruik van de buitenbanen van onze club. We trainen dan ook van 10.00 tot 11.00 uur. Adres: Windhond 253 5932 AN Tegelen. De coach wordt daarbij geholpen door 3 senior-/juniorleden die vrijwillig als buddy bij de training meehelpen. De groep buddy’s bestaat uit ongeveer 20 leden. Na de training wordt altijd nog een kopje koffie, thee of fris gedronken en de week doorgenomen, want ook binnen het G-tennis staat gezelligheid en plezier voorop! Als je begint, leer je het spelen van de bal en de technieken van het tennisspel. Ook het gebruik van een rolstoel hoeft geen belemmering te zijn om mee te doen.

Proeflessen

Heb je zin om ook te gaan tennissen, kom dan eens geheel vrijblijvend kijken. Als je wil kun je gelijk meedoen. Voor een tennisracket wordt gezorgd. Voordat je beslist om lid te worden mag je 3 keer gratis meedoen. 

 

Kosten lidmaatschap en training

De kosten van de training bedragen €110, - per jaar. Dit is exclusief de contributie voor het lidmaatschap van Tc De Snelle Sprong. Deze bedraagt €35,- voor leden tot en met 17 jaar. Vanaf het jaar waarin je 18 wordt betaal je €65,- per jaar. 

Het park

Je kunt het hele jaar op de buitenbanen spelen. Natuurlijk afhankelijk van de weersgesteldheid. De lager gelegen tennisbanen zijn, via een speciaal aangelegde hellingbaan, voor iedereen goed bereikbaar en toegankelijk. De accommodatie is uitgerust met een rolstoeltoilet met doucheruimte.

Activiteiten

Behalve de training worden natuurlijk ook diverse toernooien al of niet samen met de senioren georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld de clubkampioenschappen, een uitwisselingstoernooi met andere clubs en een nieuwjaarstoernooi. Er wordt ook deelgenomen aan activiteiten zonder tennis zoals bijvoorbeeld een kookworkshop, golfclinic of een zeskamp. Ons streven is een zo groot mogelijke integratie van de G-sporter binnen onze vereniging.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Wim Tosserams (voorzitter G-commissie) telefoonnummer 077-4751826 of e-mail naar [email protected] 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 373 5460

Tennispark TC De Snelle Sprong

Windhond 253
5932 AN Tegelen

KVK-nummer

64701646